(Marriage Feast at Cana, after 1550, by Hieronymus Bosch,

...
  (Marriage Feast at Cana, after 1550, by Hieronymus Bosch,
Коментари Харесай

Женитбата е дар от Бога за мъжа и жената ♥ Мериън УИЛЯМСЪН

 

(Marriage Feast at Cana, after 1550, by Hieronymus Bosch, Museum Boijmans Van Beuningen)

♥ Бракът

„ Вие решихте, двамата дружно, да поканите Светия Дух във вашата връзка. “

Бракът, както всичко останало, може да бъде употребен или от егото, или от Светия Дух. Неговото наличие в никакъв случай не е предопределено. Бракът е жив организъм, който отразява поредните решения на двете страни.

На този свят останаха прекомерно малко свещени неща, само че към едно от тях би трябвало да се отнасяме с изключително почитание, тъй като в противоположен случай моралната същина на света се разпада. Това е съглашението сред двама души. Просветленият брак е решение за присъединяване в процеса на взаимно израстване и помилван, решение за шерването на обща цел в услуга на Бога.

Веднъж един мъж ми сподели, че връзката с някогашната му брачна половинка била прелестна през първата година от взаимния им живот. По това време те и двамата взели участие интензивно в някаква организация, занимаваща се с личностно израстване. Щом напуснали организацията обаче, бракът им се разпаднал. Това не демонстрира, че в брака им не е имало нищо скъпо. Напротив, разкрива смисъла на подтекста, който е по-голям от персоналните ползи на едната и даже на двете страни.

Защо бракът е по-дълбоко решение от другите типове връзки, да вземем за пример от двойката, която живее дружно? Защото бракът е съглашение, че макар всички катаклизми и крясъци, никой няма да си тръгне. И на двамата сигурно ще ни се наложи да преминем през разнообразни страсти, надигнали се надълбоко в нас - а когато сме откровени, настъпват моменти, в които сме смутени - само че тук е безвредно да го създадем. Никой не си отива.

Решението за брак се афишира обществено. На сватбите с религиозна гала има обред, в който общите молебствия на гостите образуват ореол от светлина и отбрана към връзката.

Женитбата е подарък от Бога за мъжа и дамата. Тя е подарък, за който би трябвало да Му се отблагодарим. Съпругата е Божият подарък за мъжа. Съпругът е Божият подарък за дамата. Но Божиите блага са предопределени за всички. Бракът е съдбоносен да бъде благословията над света, тъй като той е подтекст, в който двама души могат да станат повече от това, което биха били поотделно. Целият свят се благославя от съществуването на изцелени хора. 

Подкрепата и опрощението на брачния сътрудник ни дава опция да се надигнем пред света в цялото си величие. Любовта не е предопределена да бъде изключваща всичко, а включваща всичко. Преди няколко години имаше една известна ария, чиито рефрен беше: „ Ти и аз против целия свят ”. Ако някой мъж в миналото ми беше споделил това, щях да му заявя, че съм дотук. Не се женим, с цел да избягаме от света; женим се, с цел да го излекуваме с общи старания.

Под наставленията на Светия Дух брачната двойка взема решение да сътвори условия, в които самостоятелните източници на всеки - материални, прочувствени и духовни - са сложени в услуга на другия. Както даваме, по този начин и ще получим. Услуга не значи всеотдайност. Означава да отдаваме такова значение на потребностите на другия, каквото отдаваме и на своите лични. Егото твърди, че единият печели за сметка на другия. Светият Дух е съставка от всяка обстановка, като носи победа за всички участници. В брака имаме чудесна опция да прогледнем оттатък илюзията за обособените потребности. Брачните сътрудници не би трябвало да мислят какво е положително за него или за нея, а какво е положително за двамата. Това е един от многото способи, по които бракът може да бъде част от изцелението на Божия наследник.

Както при всичко останало, ключът към щастливия брак е съзнателното осланяне на Бог. Бракът се предава на Него, с цел да бъде оръдие на Неговите цели. Поговорката, че семейство, което се моли дружно, не се разделя, е вярна. Просветленият брак включва наличието на Мистичен трети. Светият Дух е помолен да управлява разбиранията, мислите, възприятията и дейностите, с цел да бъде Божията воля, както на Небето, по този начин и на Земята.

От: „ Завръщане към любовта “, Мериън Уилямсън, изд. „ Аратрон “, 2009 г. 
Картина: Marriage Feast at Cana, after 1550, by Hieronymus Bosch, Museum Boijmans Van Beuningen; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР